Dynioburgery DYI

wegeburgery_wpis

Pamiętam, jak otwierali w Warszawie pierwszego McDonalda. Wielkie wydarzenie i kolejki na kilometr. Wtedy zestaw: cheeseburger + frytki + cola kosztował 2,10 zł, po denominacji (czy ktoś pamięta takie wydarzenie jak denominacja złotego? Ja tak!). I z namaszczeniem zamawiałam ten zestaw co poniedziałek, chodząc na korepetycje w okolicy. To było dawno, tego Maca już nie ma (chyba jakiś czas temu go zburzyli), ale moja miłość do burgerów pozostała. Teraz przyrządzam je sama, najchętniej w wersji bezmięsnej. Mój ulubiony burger jest z dyni, a właśnie mamy dyniowy sezon; przepis na Kotlety dyniowe podawałam jakiś czas temu. Największą satysfakcję sprawia mi wykonanie prawie całego dania samodzielnie. Jest naprawdę prima sort i, co więcej, zyskało aprobatę mięsożerców! Dodatkiem nie zawsze musi być tylko musztarda i ketchup – zerknijcie niżej na przeróżne propozycje sosów i dodatków domowej roboty, które wypróbowaliśmy i z czystym sumieniem polecamy – 26 różnych sosów i 12 sałatek!!!

Potrzebujemy: patelnię

Składniki:

Ulubione sosy – nasze propozycje:

Z czym podać? (nasze propozycje dodatków):

Przygotowanie:

Burgery przygotowujemy według przepisu na Wegetariańskie kotlety dynioweBułki (przepis na Bułeczki drożdżowe lub Bułki do burgerów) kroimy na połowę i podgrzewamy na patelni razem z burgerami i nałożonym na nie serem przez 1 minutę. Przekładamy na talerz, dolną i górną połowę bułki smarujemy ulubionym sosem. Układamy: sałatę, burgera z serem, warzywa i sałatkę, przykrywamy bułką i jemy, póki gorące!

Smacznego!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>